Συνταγές για γλυκά
1
Τάρτα-τούρτα με μπανάνες & ζαχαρούχο γάλα

μοσχοκάρυδο, αβγά, ζαχαρούχο γάλα, καφές, κρέμα γάλακτος, μπανάνα, τρουφάκια

Τάρτα-τούρτα με μπανάνες & ζαχαρούχο γάλα

Εναλλακτικά κι επειδή η κρέμα έχει αρκετή προετοιμασία (βράσιμο), μπορώ να ξεκινήσω με το ζαχαρούχο γάλα και 30' πριν γίνει, να ξεκινήσω με την τάρτα μου! ~ Εάν θέλω κάτι... ισχυρά γλυκό που να ξεπερνά και το 5άρι του "ζαχαρονόμου" μας, αυτή η τάρτα-τούρτα το εγγυάται!!!
φουρνιστή κρέμα με ρούμι και καρύδα & σορμπέ λάιμ (μόνο...)

πορτοκάλι, αβγά, γάλα καρύδας, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος, καρύδα, αλκοόλ, λάιμ, λικέρ

φουρνιστή κρέμα με ρούμι και καρύδα & σορμπέ λάιμ (μόνο...)

Ιδιαίτερο, περίτεχνο φλαν (=φουρνιστή κρέμα) που συνδυάζει πολλές και εγωιστικές γεύσεις κι αρώματα: λάιμ, καρύδα, ρούμι, ζάχαρη...
γλάσο μόκα με καρύδια (για κέικ)

ζαχαρούχο γάλα, καφές, καρύδια

γλάσο μόκα με καρύδια (για κέικ)

Γρήγορο γλάσο, διαφορετικά από τα άλλα, αφού αναδεικνύει το άρωμα και τη διαπεραστικότητα του καφέ.
Σπιτικά bounty (ω ναι, γίνεται!)

καρύδα, ζαχαρούχο γάλα, σιρόπι καλαμποκιού

Σπιτικά bounty (ω ναι, γίνεται!)

Διατηρώ τα χειροποίητα bounty εκτός ψυγείο, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Γενικώς, αποφεύγω να βάλω τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί αλλοιώνονται.
σπιτικό Λικέρ (ιρλανδικής) Κρέμας

κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα, αλκοόλ, σιρόπι σοκολάτας, καφές, εκχύλισμα αμυγδάλου

σπιτικό Λικέρ (ιρλανδικής) Κρέμας

Αποθηκεύω το σπιτικό... Bailey's μου σε γυάλινα μπουκάλια, στο ψυγείο. Διατηρείται μέχρι και 1 μήνα!

~

Με το σπιτικό λικέρ ιρλανδέζικης κρέμας μπορώ να φτιάξω Ιrish coffee, το ποτό Black Russian, να το προσθέσω σε κέικ και τούρτες και φυσικά, να το απολαύσω solo με ένα κερασάκι μαρασκίνο!

Dulce de Leche \ Καραμέλα Γάλακτος... από σπίτι

ζαχαρούχο γάλα

Dulce de Leche \ Καραμέλα Γάλακτος... από σπίτι

Σούπερ ντούπερ απλός τρόπος παρασκευής σπιτικής καραμέλας γάλακτος. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Κανείς λέμε!

~

Φτιάχνεις τη δική σου Dulce de Leche με ένα υλικό! Το ζαχαρούχο γάλα. Αχά.

~

Αν αφήσουμε το ζαχαρούχο για 3 ώρες, θα έχουμε μια πιο ρευστή καραμέλα γάλακτος. Αν επιλέξουμε τις 4 ώρες θα σφίξει. Μπορούμε να επιλέξουμε μια μέση κατάσταση.